Trendikkäät vyölaukut – 5 vastuullista vaihtoehtoa!

Posted on

Vyölaukut ovat vyöryneet takaisin muodin aallonharjalle – ja tämä on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta. Muutama vuosi sitten Guccin ja Pradan kaltaiset merkit alkoivat valmistaa tyylikkäitä luksusvyölaukkuja, joilla ei ollut mitään tekemistä 80-luvun turistipussukoiden kanssa. Luksusmuodista vyölaukut levisivät pian katutyyliin, ja nyt näitä trendiasusteita on saatavilla lähes jokaisesta ketjuliikkeestä.

vyölaukut

Koska yritän itse siirtyä omassa kuluttamisessani kohti vastuullisempia vaihtoehtoja, päätin etsiä käsiini muutaman merkin, jotka valmistavat mahdollisimman eettisiä ja ekologisia, sekä supertyylikkäitä vyölaukkuja!

1. Jolie Laide

Jolie Laiden minimalistisen tyylikkään laukut valmistetaan Meksikossa artesaaninaisten toimesta. Laukkujen materiaalina käytetään kasvivärein värjättyä nahkaa, joka syntyy paikallisen lihatuotannon sivutuotteena. Merkin sivuilla mainostetaan, että laadukkaan nahan tuntee siitä, että se vain paranee vanhetessaan!

2. Zamt

Saksalainen Zamt luo ajattomia laukkuja ympäristöystävällistä materiaaleista. Merkin laukut valmistetaan Euroopassa lahjakkaiden artisaanien toimesta, ja niissä käytetty kasviparkittu nahka on eurooppalaisen lihateollisuuden sivutuote. Brändi valitsee yhteistyökumppaninsa suurella tarkkuudella, jotta luonnosta ja ihmisoikeuksista pidetään hyvää huolta koko tuotantoprosessin ajan.

3. Lumi

Kotimainen *Lumi tunnetaan laadukkaista ja herkullisen värisistä nahkalaukuistaan. Merkin syysmallistosta löytyy upea uusi vyölaukku, joka on valmistettu kromittomasta kasviparkitusta nahasta, jonka käsittelyyn on käytetty ainoastaan luonnollisia väriaineita. Laukku on valmistettu käsin Intiassa, jossa tehtaan eettiset tuotanto-olosuhteet on varmistettu.

4. HFS Collective

Amerikkalainen HFS Collective valmistaa vegaanisia laukkuja kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista, kuten muovipulloista, vanhoista farkuista tai pinatexistä, eli ananaksen lehdistä.Tuotanto tapahtuu brändin kotikaupungissa Los Angelesissa pienessä perheomisteisessa tehtaassa. Tämän äiti–tytär-duon perustaman merkin takana on ajatus vapauttaa naiset kantamuksistaan kevyiden crossbody- ja vyölaukkujen avulla.

5. Lovia

Kotimainen Lovia valmistaa upeita designer-laukkuja huonekaluteollisuuden ylijäämämateriaaleista. Laukut valmistetaan pienessä italialaisessa ateljeessa, ja jokaisen laukun valmistusvaiheet ovat tarkistettavissa brändin DNA-järjestelmän avulla. Lovian vyölaukuissa erityistä on niiden monikäyttöisyys: erilaisten hihnojen ja kahvojen avulla sama laukku taipuu niin vyölaukuksi, olkalaukuksi kuin käsilaukuksikin!

Psst! Lue lisää Loviasta täällä!