Kuinka pukeutua vappuna? 5 vinkkiä onnistuneeseen vapputyyliin!

Posted on

Huomenna ja ylihuomenna vietetään kevään iloisinta juhlaa, eli vappua. Koska täällä pohjoisessa ei ikinä ole kevätsäästä varmuutta, voi onnistunut vappupukeutuminen tuottaa toisinaan hieman haastetta. Siksi päätinkin ratkaista täydellisen vapputyylin salat ja muodostaa ohjeet, joiden avulla pärjäät tilanteessa kuin tilanteessa!

1. Kerrosta, kerrosta, kerrosta.

Kerrospukeutuminen ei suotta ole trendi täällä viileissä Pohjoismaissa – se on nimittäin loistava keino varmistaa, että sama asu taipuu niin kylmään ulkoilmaan kuin sisällekin. Yhdistele siis rohkeasti niin keväisiä kukkamekkoja kuin paksuja villaneuleitakin, ja vedä tarvittaessa jalkaan vielä asua täydentävät housut! Myös paksut villasukkikset pelastavat viileällä kevätsäällä (ja niitäkin voi tarvittaessa kerrostaa päälle useammat).

2. Verhoudu nahkatrenssiin

Kevään käytännöllisin trendi on lämmin ja tuulenpitävä pitkä nahkatrenssi. Se sopii loistavasti sekä housujen että hameiden pariksi, ja lämmittää ihanasti myös sääriä. Vältä kuitenkin herkkää mokkanahkaa, mikäli sää näyttää sateiselta. Parhaat (ja edullisimmat!) nahkatrenssit löydät vintagekaupoista.

3. Iso laukku pelastaa juhlijan

Entä jos aurinko yllättäen pilkistääkin pilviverhon takaa tai huomaat sittenkin pukeneesi päällesi hieman liikaa? Tässä apuun rientää iso kassimainen laukku, joka vetää sisäänsä niin ylimääräiset vaatekerrokset kuin skumppapullot ja piknik-eväätkin. Suosi laukussa laadukasta muotoilua, jota on helppo ja mukava kantaa olalla!

4. Jätä korkkarit kotiin

Hyvä vappu on yhtä arvaamaton kuin Suomen kevätkin. Siksi vappupukeutuminen kannattaakin suunnitella mukavuus edellä, ja juhlia rennosti – sekä trendikkäästi – lenkkareissa, joissa jaksat kävellä aaton etkoilta jatkoille ja seuraavana aamuna vielä vappupiknillekin. Valitse kuitenkin väriltään tai materiaaliltaan likaa kestävät yksilöt, ettei ruohotahroja tai mutaa tarvitse turhaan varoa.

5. Pidä hauskaa!

Mitä asuyhdistelmää olet aina halunnut kokeilla, mutta se on jostain syystä tuntunut olevan pikkuisen liikaa? Vappu on pohjolan oma karnevaali, ja siksi loistava tilaisuus hullutella niin tyylin kuin kaiken muunkin suhteen. Vedä siis yllesi värikkäin mekkosi tai kreiseimmät printtivaatteesi, ja anna palaa!

Hauskaa vappua!

Kuvien vaatteet: Kukkahame, Uhana Design; villaneule, R/H Studio; iso laukku, Lovia; nahkatrenssit vintagekaupat Pivis ja Radhica, lenkkarit, Veja.