Boheemi lierihattu – sateisen syyspäivän pelastaja

Posted on

Kun ulkona ripsii vettä, tekee mieli vetää päähän valtava lierihattu. Sellainen, joka suojaa niin kasvot kuin hiuksetkin syksyiseltä tihkulta. 

Tämä oli huomioitu myös syysnäytösten catwalkeilla. Mallien päässä keikkui jos jonkinnäköistä hattua, aina Diorin kalastajanhatuista Valentinon kellohattuihin ja Louis Vuittonin nahkapipoihin. Itseäni miellyttivät eniten  Célinen 70-lukua henkivät boheemit lierihatut, jotka olivat muotokieleltään niin klassisia, että ne sopivat helposti asuun kuin asuun. 

Boheemi lierihattu

Paras pukeutumisvinkki on matchata hattu sopivan takin kanssa. Célinen näytöksessä lierihattu yhdistettiin niin klassiseen trenssiin, yksinkertaiseen villakangastakkiin, boheemin ponchoon kuin valtavaan tekoturkikseenkin. Yksi omista suosikeistani on myös bikernahkatakin ja lierihatun liitto, yhdistettynä tietenkin valtavaan villahuiviin sekä korkeisiin saappaisiin. Hattua kannattaakin rohkeasti testailla eri asuyhdistelmien kanssa, jotta löytää juuri sen, joka tuntuu omalta jutulta! 

Kuvan asusteet: villahattu ostettu aikoinaan Seppälästä, Acnen huivi ja Karl Lagerfeldin aurinkolasit Zadaasta ja Via Vain buutsit Emmy Second Handista.

Psst! Etsitkö uutta syyslaukkua? Katso postaukseni parhaista kotimaisista vaihtoehdoista täältä!