Edullinen luonnonkosmetiikka – esittelyssä luottobrändit ja huipputuotteet!

Posted on

Luonnollinen kosmetiikka on yksi tämän hetken kuumimmista kauneustrendeistä. Etenkin edullinen luonnonkosmetiikka kiinnostaa nyt monia luonnollisempiin vaihtoehtoihin vasta tutustuvia, mutta edullisen ja oikeasti laadukkaan luonnonkosmetiikan löytäminen ei kuitenkaan ole aina helppoa.

Korkealaatuiset raaka-aineet, kuten laadukkaat kasviöljyt ja -uutteet ovat arvokkaita, ja halvalla hinnalla onkin usein syynsä. Kaikesta huolimatta on markkinoilta kuitenkin löydettävissä muutamia loistavia edullisen luonnonkosmetiikan tuotteita, jos tietää, mistä etsiä.

Koska olen parin viime vuoden ajan tehnyt aktiivista luonnonkosmetiikan selvitys- ja testaustyötä, ajattelin nyt vinkata teille muutaman edullisen luonnonkosmetiikan luottobrändini ja niiden ehdottomat huipputuotteet!

Edullinen luonnonkosmetiikka

Mossa – edulliset puhdistustuotteet ja kasvovedet

Mossa on yksi ensimmäisistä luonnonkosmetiikan tuttavuuksistani. Se on edullinen ja hintaansa nähden laadukas ECOCERT-sertifioitu luonnonkosmetiikkabrändi, joka sopii loistavasti etenkin nuorelle iholle. Mossan kosmetiikka perustuu pohjoisten marjojen vitamiineihin ja antioksidantteihin, jotka suojaavat ihoa ja hidastavat ikääntymisen merkkejä. Lisäksi Mossan tuotteissa on ihastuttava tuoksumaailma: se on raikkaan hedelmäinen ja sopii hyvin myös meille voimakkaita tuoksuja arasteleville ihmisille!

Eniten kehuja Mossa on saanut laadukkaista puhdistustuotteistaan, joihin myös itse olen tykästynyt! Puhdistusvaahdolla lähtee helposti mutta hellävaraisesti rajumpikin meikki, ja misellivedellä taas pyyhkäisee nopeasti pois kepeämmän ehostuksen. Oma kauneusrutiinini on tehdä perusteellisempi vaahtopuhdistus illalla ja kevyt misellivesipuhdistus aamupuuhien yhteydessä.

Myös Mossan kasvovedet ovat ihania – ja herkullisen tuoksun ansiosta niitä voisi taputella iholle vaikka kuinka monta kerrosta (enemmän kerroksia = tehokkaampi kosteutus)! Itse laitan ainakin kolme, ja enemmänkin niinä päivinä, kun iho tuntuu kaipaavan extra-annoksen nesteytystä. Kosteuttamisen lisäksi kasvovesi palauttaa ihon pH-arvon luonnolliselle tasolle ja edesauttaa voiteiden ja seerumeiden imeytymistä.

Edullinen luonnonkosmetiikka

Mádara – Luottomeikit edullisen luonnonkosmetiikan valikoimista

Toinen edullisen luonnonkosmetiikan luottobrändeistäni on Mádara, jonka uusi meikkisarja on vienyt sydämeni kokonaan. Meikkien värit ovat upeita ja tuotteet niin runsaspigmenttisiä, että ne tuntuvat kestävän ikuisesti. Meikkisarja on vegaaninen ja ECOCERT-sertifioitu, ja sen valmistuksessa on käytetty muun muassa luonnon mineraalipigmenttejä, kasviuutteita ja vitamiineja. 

Mádaran meikeistä luottotuotteen aseman omassa meikkipussissani ovat saavuttaneet etenkin merkin City CC -voide, Cosmic Drops -korostusväri sekä Eye & Cheek monitoimituote. City CC on nimensä mukaisesti kaupunkikäyttöön suunniteltu CC-voide, joka tasaisen ihonvärin lisäksi antaa suojaa niin aurinkoa kuin ilmansaasteitakin vastaan. Voiteen aurinkosuoja perustuu luonnolliseen sinkkioksidiin, kun taas antioksidantit neutraloivat vapaita radikaaleja. Tuote siis yhdistää sekä ihonhoidon että meikin, mikä tekee siitä yksinkertaisesti mahtavan!

Myös Cosmic Dropsit sekä Eye & Cheek Multi-Shadow ovat kokemukseni mukaan loistavia luonnonkosmetiikan monitoimitmeikkejä. Multi-Shadow luomi-, poski- ja korostusvärillä saa taiottua mitä upeimmat meikit niin arkeen kuin juhlaan, ja pienikin sipaisu Cosmic Dropseista saa kasvot hehkumaan kuin spa-viikonlopun jäljiltä. Molemmat tuotteista sulautuvat ihoon todella luonnollisesti, ja niitä voi kerrostaa vapaasti halutun voimakkuuden mukaan. Lisäksi niiden levittäminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa!

Psst! Olen suositellut hyviä luonnonkosmetiikan meikkejä myös tässä postauksessa!

Edullinen luonnonkosmetiikka

Bybi – Luonnonkosmetiikan tehotuotteet ja ihmebalmit

Bybi on ehdottomasti yksi viimeaikojen hypetetyimmistä edullisen luonnonkosmetiikan brändeistä – eikä suotta. Merkiltä löytyy kokoelma nerokkaita, monikäyttöisiä ja ihanan pirtsakoihin purkkeihin pakattuja tuotteita, jotka ovat pistäneet kauneustoimittajien ja -bloggaajien sukat pyörimään. Sarjan tuotteet valmistetaan sataprosenttisen luonnollisista, ihoa ravitsevista raaka-aineista, ja merkin johtavina arvoina ovat läpinäkyvyys ja innovatiivisuus.

Itse olen ihastunut etenkin Bybin boostereihin, jotka ovatkin ehdottomasti merkin tunnetuimpia tuotteita. Boosterit ovat luonnollisia öljyseerumeja, jotka raaka-aineista riippuen joko tehostavat ihon luonnollista kollageenituotantoa (Bakuchiol Booster), suojaavat siniseltä valolta (Blueberry Booster), kosteuttavat (Strawberry Booster) tai suojaavat saasteilta ja UV-säteilyltä (Buriti Booster). Boostereissa parasta on ehdottomasti se, että ne on suunniteltu jo olemassaolevien ihonhoitorutiiniesi tueksi, joten voit tarpeen mukaan tarjota ihollesi pientä extra-huolenpitoa koko kylppärinkaappia uusimatta.

Toinen Bybin lempparituotteistani on Babe Balm -monitoimibalmi, joka toimii niin korostustuotteena, kosteuttajana kuin puhdistusaineenakin. Todellinen luonnonkosmetiikan moniottelija siis! Itse käytän sitä erityisesti kuivan ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen, ja meikittöminä päivinä tuomaan kuultoa kasvoille ja ryhtiä kulmakarvoille. Minulta löytyy Babe Balmista myös bronssinen highlighter-versio, jolla saa luotua aivan upean hehkun yhdellä sipaisulla!

Edullinen luonnonkosmetiikka

Evolve – Ihanimmat kuorinnat ja seerumit 

Uusin tuttavuuteni edullisen luonnonkosmetiikan saralla on Evolve, jonka minimalistisen apteekkimainen estetiikka sekä timanttiset tuotteet ovat hurmanneet minut täysin. Merkin kosmetiikka valmistetaan käsityönä pienissä erissä, jotta tuotteet päätyisivät kuluttajille mahdollisimman tuoreina ja tehokkaina. Tuotteet ovat vegaanisia ja luonnollisista raaka-aineista valmistettuja, ja niiden pakkauksissa käytetään kierrätettyä lasia ja muovia.

Tähän mennessä olen testannut ainoastaan Evolven naamiota, vartalokuorintaa ja seerumia, joista kaikki ovat olleet loistavia! Radiant Glow -kaakaonaamio on ehkä paras kokeilemani naamio ikinä, sillä suojaamisen ja kosteuttamisen lisäksi se myös kuorii hellävaraisesti ihoa kookoksenkuorijauheen avulla. Lisäksi se tuoksuu herkulliselta ja näyttää ihan sulalta suklaalta!

Herkulliselta (tosin joidenkin makuun liian makealta) tuoksuu myös Evolven Tropical Blossom -kuorintavoide, jonka hellävarainen teho perustuu luomusokeriin ja kosteuttaviin kasviöljyihin. Tuotteessa on käytetty muun muassa antioksidanttista monoi-öljyä sekä ravitsevaa manteliöljyä, jotka pehmeyttävät ja kosteuttavat kuorittavaa ihoa. Tuloksena on uskomattoman sileä, puhdas ja pehmoinen iho, johon voiteet ja seerumit pääsevät imeytymään paremmin!

Myös kokeilemani Rainforest Rescue Blemish -seerumi on ollut todella positiivinen yllätys etenkin näinä stressaavina poikkeusaikoina! Ihoni on pääsääntöisesti hyväkuntoinen, mutta se reagoi helposti stressiin sekä muihin hormonivaihteluihin ikävien näppyjen satunnaisena putkahteluna. Tämän luonnollista salisyylihappoa sisältävän seerumin avulla olen kuitenkin saanut pidettyä ihoni pääosin sileänä ja kuihdutettua pienet näpyt yllättävän nopeasti. Todellinen pelastaja siis tämäkin!

Edullinen luonnonkosmetiikka

Weleda – Edullinen luonnonkosmetiikkaklassikko

Viimeisenä muttei missään nimessä vähäisimpänä edullinen luonnonkosmetiikka -listalla on pakko mainita luonnonkosmetiikan klassikkomerkki Weleda, joka on toiminut alan pioneerina jo vuodesta 1921 lähtien. Weledan toiminta perustuu edelleen sen perustajajäsenen Rudolph Steinerin antroposofiseen ajatteluun, johon kuuluu muun muassa biodynaaminen viljely, kestävän kehityksen mukaiset valmistusprosessit sekä ihmisten, yhteiskunnan ja luonnon tarkastelu kokonaisuutena. Lisäksi Weleda on UEBT (Union for Ethical Biotrade) järjestön jäsen, mikä tarkoittaa sitä, että Weleda on sitoutunut noudattamaan järjestön standardeja, kuten luonnonsuojelua, kestävän kehitystä sekä työntekijöiden reiluja korvauksia.

Itse olen tutustunut etenkin Weledan huokeisiin mutta hinta-laatusuhteeltaan loistaviin kosteusvoiteisiin, jotka todellakin ovat edullisen luonnonkosmetiikan aatelia. Tällä hetkellä minulla on käytössä sekä merkin klassikkotuote Skin Food että hieman erikoiselta kuulostava Calendula Nappy Change Cream, joka on siis sinkkiä sisältävä vauvojen vaippavoide. Alkuperäisestä tarkoituksestaan huolimatta voide toimii hyvin myös herkällä aikuisella iholla ja urbaanilegenda kertoo, että voide on loistava täsmähoito sitkeille finneille! Sinkki nimittäin puhdistaa ihoa ja ehkäisee talineritystä, jolloin näppy kuivuu ja lähtee pois. Itsekin olen monesti levittänyt tuhdin kerroksen tätä sinkkivoidetta häiritsevien finnien päälle ja jäänyt toivomaan niiden pikaista poistumista – ja ehkä se on hieman sitä nopeuttanut!

Weledan Skin Food -voide puolestaan on täydellinen kuivan ihon monitoimituote, joka pelastaa niin halkeilevat kyynärpäät, kuivat kädet kuin kosteutusta kaipaavat kasvotkin. Lisäksi sitä voi paksuutensa ja rasvaisuutensa vuoksi käyttää pakkasvoiteena suojaamassa ihoa kylmältä ilmalta ja tuulelta. Olen myös kuullut huhuja siitä, että eräät meikkitaiteilijat käyttävät Skin Foodia meikinalusvoiteena kuultavan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Aikamoinen ihmevoide!

Toivottavasti sait näistä vinkkejä ja ideoita myös omiksi edullisiksi luonnonkosmetiikan suosikkituotteiksi!

Madaran CC-voide, Bybin Babe Balmit ja Evolven kasvonaamio saatu testiin.