Jotain pehmeää: kauden trendikkäät talvitakit

Posted on

Mukavaa marraskuuta! Vaikka itse miellän marraskuun vielä syyskuukaudeksi, tuntuu ilma jo yllättävän talviselta. Myös säätiedotukset ennustavat meille harvinaisen viileää marraskuuta, joten mikä olisikaan otollisempi aika ottaa trendikkäät talvitakit tarkasteluun?  

Tulevan talven takeissa ihastuttaa erityisesti kauniit värit, voimakkaat kuosit sekä muhkean lämpimät materiaalit. Trendikkäät ruskean sävyt kuten beige ja terrakotta näkyvät vahvasti myös sesongin takkimuodissa, kuten myös erilaiset ruudut sekä muodikkaat eläinkuosit. Muodot ovat edelleen väljiä eikä tekoturkistrendikään näytä laantumisen merkkejä. 

trendikkaat talvitakit

Talven lookbookeissa näkyy myös yksi kylmän sään tärkeimmistä selviytymiskeinoista: kerrostaminen. Housuja hameen alle ja neuletta neuleen päälle! Monet suunnittelijat ja stylistit luottavat edelleen korkeakauluksisten pooloneuleuden voimaan, jotka sopivat monikäyttöisyydessään niin tyttömäisen mekon, klassisen kauluspaidan kuin jämäkän bleiserinkin alle. Lisäksi korkea poolokaulus näyttää huippuhyvältä myös kaulaliinan tilalla – kunhan se on tarpeeksi lämmin ja muhkea pitääkseen kylmän talvi-ilman loitolla!

Pysykää lämpiminä!

Psst! Täydellistä talvitakkia kannattaa metsästää myös vintagekaupoista. Omat lempparitakkini – ruudullisen villakangastakin ja muhkean tekoturkiksen – olen löytänyt Zadaa-kirppissovelluksesta sekä Bulevardin UFFista. Vintagetakit ovat oman kokemukseni mukaan huomattavasti paksumpia ja lämpimämpiä kuin uudet versiot – ja lisäksi säästät rahaa sekä luontoa! Total win-win.

Minkälainen on sinun lempitakkisi?

Trendikkäät talvitakit: valkoinen pörrötakki & leoparditakki, Net-a-Porter; mustavalkoinen ruututakki, Miia Halmesmaa / Weecos; ruskea kierrätysuntuvatakki, Arket; ylijäämänahasta valmistettu shearling-takki, Onar Studios; ruskea villakangastakki, Cos; keltainen mohairtakki, Hannes Kettriz / Ivalo; tummanvihreä kierrätysuntuvatakki, Arket; ruututakki, & Other Stories.

Etsitkö lisää lämmintä syysvaatetta? Kurkkaa myös postaukseni syksyn kauneimmista neuletyyleistä sekä ihanimmista villamekoista!