Kauden parhaat juhlamekot – näissä juhlit koko kesän!

Posted on

Vuoden suurin juhlakausi starttaa tänä viikonloppuna, kun juhlitaan uusia ylioppilaita, muita valmistuneita sekä ihan vaan koulun loppumista ja kesäloman alkua. Vaikka juhlat ovat ihania, juhlapukeutuminen saattaa kuitenkin aiheuttaa ylimääräistä stressiä niin juhlakalussa kuin vieraissakin. Kuinka pukeutua tilaisuutta arvostaen ja juhlan sankaria kunnioittaen?

Paras ratkaisu tähän pulmaan ovat ihanat kesäiset juhlamekot, jotka taipuvat helposti tilaisuudesta toiseen asusteita, hiustyyliä tai koruja vaihtamalla. Monikäyttöisimmät yksilöt hengittävät kesähelteillä, näyttävät juhlavilta mutta eivät ole liian rohkeita tai vie huomiota vaatimattomaltakaan juhlakalulta. Kauniit mutta simppelit juhlamekot ovat myös kaikista varmimpia valintoja niihin tilanteisiin, joissa et ole ihan varma juhlien pukukoodista. Asun juhlavuusastetta on nimittäin helppo säätää esimerkiksi kenkien tai meikin avulla: jos olo tuntuu liian laitetulta, vaihda korkkarit ballerinoihin tai siroihin sandaaleihin, tai jos lookkisi kaipaa lisäboostia, asia korjaantuu näyttävän huulipunan avulla.

juhlamekot

Muuten kesän juhlissa kannattaa suosia herkullisia värejä ja upeita kukkakuoseja, jotka sopivat useimpien tilaisuuksien iloiseen luonteeseen. Perinteisesti kaikista tiukin pukukoodi on ollut häissä, joissa useat värivalinnat, kuten valkoinen, musta ja jopa kirkas pinkki tai punainen ovat olleet poissa pelistä. Nykyisin säännöt ovat tosin höllentyneet huomattavasti, mutta jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa näiden värien sijaan suosia esimerkiksi hattaraisia pastellivärejä, jotka toimivat muutenkin hyvin kesän juhlallisuuksissa.

Juhlamekkoa valitessa kannattaa myös kiinnittää huomiota sen pitkäikäisyyteen: vaikuttaako materiaali laadukkaalta ja mekon tyyli sellaiselta, että siinä voisi juhlia vielä vuosienkin kuluttua? Entä onko mekko vesipesun kestävä, vai täytyykö se käyttää juhlan jälkeen pesulassa? Paras investointi on sellainen, joka on tarpeeksi helppo puhdistaa ja joka kerää käyttökertoja myös juhlien ulkopuolella – kaikkein täydellisimmät juhlamekot nimittäin toimivat myös tavallisena kesäpäivänä esimerkiksi sirojen sandaalien ja tyylikkään piknik-korin parina!

Kuvan juhlamekot: ruudullinen vintagemekko, Niin Mua; kukallinen mekko, Uhana Design; vaaleansininen mekko, Samuji; lila röyhelömekko, Mahla Clothing / Weecos; unikkomekko, Marimekko; vaaleansininen juhlamekko, Katri Niskanen; vaaleanpunainen second hand -mekko, Marimekko / Vestis; pliseerattu vaaleanpunainen mekko, Hálo; kirjava printtimekko, Vimma Company; kukkamekko, Excuse My Bonbon / vaatelainaamo Vaatepuu.