Kesän street style -ihastus: kimonot ja kaftaanit

Posted on

Kimonot ja kaftaanit kuuluvat oleellisesti boheemiin kesätyyliin, ja siksi ne usein valtaavatkin katukuvan kesäsäiden ja -lomien koittaessa. Eikä ihme – keveistä kankaista valmistetut ja leikkauksiltaan ilmavat vaatteet kun ovat usein miellyttävin vaihtoehto kuumiin kesäpäiviin. 

Sekä kimono että kaftaani on tullut länsimaihin Aasian muinaisista kulttuureista. Siksi niihin pukeuduttaessa on hyvä pitää mielessä asun alkuperä, vaikkakin täällä lännessä käytettävillä ”kimonoilla” ja ”kaftaaneilla” ei useimmiten ole juurikaan tekemistä alkuperäisten vaatekappaleiden kanssa, vaan ne muistuttavat enemmänkin tavallisia maksimekkoja tai kevyitä takkeja.  

kimonot ja kaftaanit

Juuri vaatteiden keveys sekä eksoottiset vaikutteet tekevät kimonoista ja kaftaaneista suosittuja kesäasuja. Lisäksi ne ovat todella helppoja ja käytännöllisiä! Molemmat käyvät maksi- tai kietaisumekoista, jolloin riittää, että sujautat jalkaasi sandaalit ja heität rantakassin olalle. Lisäksi voit asustaa lookin hatulla tai festareita varten vaikka trendikkäillä cowboy-bootseilla! Näyttävimmät kimonot ja kaftaanit taipuvat myös juhliin korkkareiden ja kirjekuorilaukun kera – tässä siis todellakin asu, joka taipuu aina hiekkarannalta iltamenoihin saakka!

Kaipaatko lisää inspiraatiota kesätyyliisi? Katso myös nämä postaukseni vastuullisista rantakasseista ja uikkareista!

Kuvat: Nest Factory, Vimma Company, Hálo, Nest Factory, R/H Studio.