Kuukauden klassikko: Birkenstock-sandaalit

Posted on

Kesäkuun klassikkoa miettiessäni mieleen tuli yksi ja ainoa vaihtoehto: Birkenstock-sandaalit, toiselta nimeltään Birkenstock Arizona! Näistä aiemmin rumien terveyssandaalien mainetta nauttineista jalkineista on muutaman viime vuoden aikana tullut kesän ehdottomat klassikkokengät – kiitos viimeaikaisen mukavuus-trendin, jonka ansiosta myös lenkkarit ovat nousseet metsäpoluilta salonkikelpoisiksi kaupunkijalkineiksi.

Birkenstock-sandaalit

Saksalaisella Birkenstockilla on pitkä perinne kenkien valmistajana – suvun suutariperinne voidaan jäljittää aina 1700-luvulle asti! Merkki oli ensimmäinen, joka alkoi valmistaa jalan mukaan muotoiltuja kengänpohjia, ja kun niihin 1950-luvulla lisättiin kaksi remmiä, syntyivät ikoniset Birkenstock-sandaalit. 60-luvulla sandaaleista tuli ensin amerikkalaisen hippiliikkeen, ja myöhemmin myös muiden vapaamielisten suosikkijalkine, minkä ansiosta syntyi termi Birkenstock Liberal.

Birkenstockin sandaalit valmistetaan edelleen Saksassa, jossa tuotantoa on laajennettu ja kehitetty koko viimeisen vuosisadan. Muotiraamattu Vogue julisti Birkenstockit trendijalkineiksi vuonna 2013, minkä jälkeen kenkien maailmanvalloitus on kiihtynyt entisestään. Kuusi vuotta on kulunut, eikä Birkenstockien noususuhdanteelle näy loppua, minkä ansiosta – sekä niiden pitkän historian takia – kengät ovat enemmänkin kuin ansainneet klassikkoasemansa. 

Kuinka näitä klassikkosandaaleita sitten tulisi käyttää? Voguen mukaan terveyssandaaleiden kanssa on tärkeää muistaa huolitellut jalat sekä tyylikäs asu – muuten on kuulema riskinä näyttää hipiltä. Noh, eipä tämäkään riski nyt kovin vakava ole, etenkään näin kesäaikaan! Omasta mielestäni Birkenstockit voi rohkeasti yhdistää lähes kaiken kanssa: mekkojen ja hameiden, sekä leveälahkeisten housujen, farkkujen tai sortsien. Jos tarkoituksena on mennä vaikkapa ravintolaan tai johonkin muuhun astetta virallisempaan paikkaan, niin silloin toki kannattaa kiinnittää huomiota siistiin yleisvaikutelmaan pitämällä asu huoliteltuna. Mutta rennommissa ympäristöissä voi mielestäni heittäytyä halutessaan täysin hipiksi!

Kaipaatko lisää inspiraatiota kesätyyliin? Kurkkaa myös postaukseni boheemista hippityylistä sekä kimonoista ja kaftaaneista!