Kuukauden klassikko: Valkoinen kauluspaita

Posted on

Valkoinen kauluspaita on vaatekaapin moniottelija, joka toimii niin arjessa kuin juhlassa, kesällä ja talvella. Se oli alunperin miesten tuote, joka on muodin tasa-arvoistumisen myötä noussut tärkeäksi osaksi myös naisten pukeutumista. Hyvin istuva valkoinen kauluspaita onkin vaate, joka kannattaisi löytyä jokaisesta vaatekaapista – ikään ja sukupuoleen katsomatta. 

Valkoinen kauluspaita

Laadukkaita ja kohtuuhintaisia kauluspaitoja löytää esimerkiksi minimalististen ruotsalaismerkkien COSin ja Arketin valikoimista. Kesän alennusmyynnit ovat myös loistava tilaisuus metsästää kauluspaitoja, unohtamatta tietenkään second hand -liikkeitä ja vintagekauppoja. Ja koska kyseessä on erittäin unisex-tuote, voi miestenkin pukuliikkeistä tehdä loistavia löytöjä! Huhujen mukaan parhaat kotimaiset kauluspaidat löytyvät miestenmerkki FRENNiltä, ja pukumerkki Schoffalla voivat myös myös naiset teettää täydellisesti istuvia mittatilauspaitoja.

Mutta kuinka sitten pukea kauluspaita erilaisiin tilaisuuksiin? Arkena hieman rennomman mallinen pusero toimii mainiosti esimerkiksi siistien legginssien tai farkkujen parina, kun taas muodollisemmassa työympäristössä paita kannattaa yhdistää esimerkiksi culotteseihin tai suoriin housuihin. Juhlissa puolestaan yksinkertainen paitapusero näyttää parhaalta juhlavan alaosan, kuten leveiden silkkihousujen tai kauniin vekkihameen kaverina, ja sirot korkkarit tekevät asusta entistäkin juhlavamman! Mallia yhdistelyyn voit ottaa näistä kauniista asuista!

Valkoinen kauluspaita

Kuvat: & Other Stories, Filippa K, Arket, COS, Kerber ja Totême