Retromekko – täydellinen vaate elokuun iltoihin

Posted on

Retrohenkiset printtimekot alkoivat yleistyä katutyylitähtien yllä jo viime vuoden keväällä, mutta tänä kesänä trendi on noussut aivan uusiin mittasuhteisiin. Värikkäät kukka-, polka dot- ja ruutumekot ovat vallanneet niin katukuvan, instafeedin kuin ketjuliikkeiden rekitkin. Eikä ihme: midimittainen retromekko kun on ehdottomasti yksi kesän (ja tulevan syksyn!) helpoimmista vaatekappaleista.

Retromekko

Helpon ja käytännöllisen retrohenkisestä midimekosta tekee se, että se taipuu näppärästi tilanteesta toiseen asusteita vaihtamalla, ja tarpeen mukaan kerroksia lisäämällä. Ballerinojen tai loafereiden kanssa retromekko toimii hyvin toimistossa, korkkareiden ja clutchin kanssa taas juhlallisemmissa tilaisuuksissa. Ja kun elokuun illat viilenevät, mekon päälle voi huoletta heittää paksun neuleen, ja alle korkevartiset saappaat tai jopa farkut! Kerrospukeutumisessa parasta on se, että se antaa huomattavasti lisäaikaa myös hieman kesäisemmille vaatekappaleille.

Kuvat: vihreä printtimekko, Marimekko; musta mekko, Named Clothing / Vaatevuokraamo Vaaterekki; musta kukkamekko, People Tree / Weecos; vaaleanpunainen kukkamekko, Uhana Design; vaaleanvihreä vintage-mekko, Radhika Vintage; keltainen kukkamekko, Miia Halmesmaa / Weecos.