Samuji Archive – Arkiston aarteet kaikkien ulottuville

Posted on

Kotimainen suosikkibrändi Samuji lanseerasi eilen uuden klassikkovaatteiden vuokrauspalvelun, Samuji Archiven. Samuji Archive on nimensä mukaan kokoelma Samujin arkistoista valittuja menneiden mallistojen vaatteita ja asusteita, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun arkisto avaa ovensa yleisölle – saatika antaa aarteensa vuokralle. Archive-palvelun lanseeraus on osa Samujin uutta strategiaa, jossa pyritään entistä enemmän painottamaan brändin vastuullisia arvoja.

Olemme alusta asti halunneet löytää kestävämpiä tapoja toimia muotialalla. Viimeaikaiset taloudelliset haasteemme sekä ympäröivä ilmastokeskustelu ovat osaltaan vahvistaneet tarvetta uusille toimintatavoille, toteaa luova johtaja Samu-Jussi Koski.

samuji archive

Kohti kestävämpiä toimintamalleja

Vaatteiden vuokraaminen, jakamis- ja kiertotalous sekä clothing as service -ajattelu ovat olleet kasvavia trendejä viime vuosina. Perinteinen muotiala nimittäin saanut osakseen paljon kritiikkiä ja pyrkinyt löytämään uusia, entistä vastuullisempia toimintamalleja. Vaatevuokraamot ovat yleistyneet kaupunkien katukuvassa, ja Filippa K:n ja Ivana Helsingin kaltaiset brändit ovat myymisen ohella siirtyneet myös vuokraamaan vaatteitaan. Tämä on hienoa niin ympäristön kuin yksittäisen kuluttajankin kannalta: harvalla meistä on varaa ostaa hintavia designer-vaatteita, mutta mekon vuokraaminen silloin tällöin saattaa pelastaa monelta asukriisiltä.

Samuji Archive on askel kohti kestävämpää kulutuskulttuuria, jossa tuotteen omistaminen ei ole itseisarvo.

Tästä syystä on mahtavaa, että myös Samujilla on ymmärretty vuokrauspalvelun mahdollisuudet. Samuji Archive tuo merkin vaatteet aivan uuden asiakaskunnan ulottuville, sillä brändillä on paljon vannoutuneita faneja myös niissä kuluttajaryhmissä, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa merkin vaatteita – ainakaan uutena. Samalla vuokrauspalvelun lanseeraaminen vahvistaa mielikuvaa Samujista eettisenä brändinä, joka korostaa laatua, kestävyyttä sekä vastuullista kuluttamista. ”Samuji Archive on askel kohti kestävämpää kulutuskulttuuria, jossa tuotteen omistaminen ei ole itseisarvo”, merkiltä todetaankin.

samuji archive

Vanhat suosikit takaisin

Samuji Archive -kokoelma koostuu naisten vaatteista ja laukuista, joista suurin osa on merkin mallikappaleita. Kokoelman joukossa on myös useita menneiden vuosien suosikkituotteita, joita merkiltä jatkuvasti tiedustellaan. Siinä mielessä vuokrauspalvelu linkittyy myös syksyllä lanseerattuun pre order -malliin, jonka tarkoituksena on tuoda merkin klassikkovaatteet ja asusteet uudelleen tuotantoon. Ja miksipä ei – Samujin ajattomat tuotteet kun eivät vaikuta vanhenevan lainkaan!

Samuji Archive -tuotteet vuokrattavissa Samuji Housella perjantaista 17.1.2020 alkaen.