Syksyn inspiroivin catwalk-tyyli: uusi vanha Céline!

Posted on

Kun Hedi Slimane esitteli ensimmäisen Céline-mallistonsa vuosi sitten, merkin vannoutuneet fanit musertuivat. Alkoi nostalgia ja kaipuu Phoebe Philon ikonista, ”vanhaa Célineä” kohtaan. Eikä ihme – Slimanen rokkitytöt eivät olleet mitään Philon ajattoman eleganttien Céline-naisten rinnalla.

Tilanne sai kuitenkin kiinnostavan käänteen viime keväänä muotiviikkojen aikaan. Slimane esitteli Célinen uuden syysmalliston, jollaista kukaan ei ollut osannut odottaa. Mallistoa varten Slimane oli kaivellut perinteisen merkin arkistoja ja luonut upean, boheemin tyylikkään 70-lukua henkivän malliston, joka yllätti – ja ihastutti – niin muotiviikkovieraat kuin muutkin muodin ystävät. Such understated elegance!

Tästä uusvanhasta Célinen syysmallistosta tuli hetkessä ainakin oma suosikkini, sekä absoluuttinen syksyn tyyli-inspiraationi. Parasta näytöksessä oli se, että se koostui todella arkipäiväisistä ja klassisista vaatekappaleista, jotka oli yhdistelty boheemin vintage-henkisellä, mutta todella ajankohtaisella otteella. Villahame, kauluspaita ja trenssi. Pillifarkut, buutsit ja bleiseri. Niin helppoa ja NIIN tyylikästä.

Kaikki malliston vaatteet näyttävät sointuvan saumattomasti yhteen, ja jo muutaman vaatekappaleen avulla voidaan saada aikaiseksi puvusto, jolla pärjää helposti koko syksyn. Malliston vaatteet ovat myös niin perinteisiä ja yksinkertaisia, että niitä voi helposti metsästää vintage-kaupoista sekä äidin – tai mummon – vaatekaapista! Omalla ostoslistallani keikkuu boheemi poncho sekä ruskeat korkobuutsit. Täydellisen ruutujakun, karvatakin sekä villahameen löysin jo keväällä Bulevardin vintage-UFFista!

P.S. Lisää inspiroivaa syystyyliä löydät täältä