Vastuulliset kotimaiset uimapuvut – 3 uutta brändilöytöä!

Posted on

Kiitos HallaHallan sensaatiomaisten uikkareiden, vastuulliset kotimaiset uimapuvut ovat tällä hetkellä joka toisen suomalaisen ostoslistalla – ja tämä on hienoa! Mutta koska meillä on kuuluisuuteen nousseen HallaHallan lisäksi myös muutamia muita kiinnostavia, vastuullisia ja kotimaisia uimapukumerkkejä, päätin koota niistä pienen listauksen. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua myös näiden bändien uimapukuvalikoimiin uusia bikinejä tai uikkareita metsästäessä!

Psst: Mikäli kaipaat myös vastuullisia ranta-asusteita, kurkkaa tämä postaus!

Vastuulliset kotimaiset uimapuvut

Lilja the Label

Lilja the Label on turkulainen vastuullisia uimapukuja valmistava merkki, joka perustettiin vuonna 2016. Merkin perustajat kyllästyivät huonosti istuviin bikineihin sekä uimapukujen huonoon saatavuuteen kesäkauden ulkopuolella, ja päättivät itse kehittää ratkaisun asiaan. Heidän tavoitteenaan onkin luoda laadukkaita ja uniikkeja uima-asuja kohtuulliseen hintaan. 

Merkin uima-asut valmistetaan Balilla pienessä perheomisteisessa tehtaassa, joka on valittu yhteistyöhön työolosuhteiden, palkkatason ja lomaoikeusien tarkan selvittämisen jälkeen. Merkin omistajat ovat vierailleet itse tehtaalla, ja he vakuuttavat tuotannon olevan eettistä ja kaukana hikipajojen huonoista olosuhteista. Tuotteet valmistetaan pienissä erissä, jotta suuria varastoja ei tarvita eikä tuotteita jää myymättä. Uusissa mallistoissa käytetään materiaalina kierrätettyä nylonia eli econylia, joka valmistetaan Italiassa merestä kerätystä muoviroskasta. 

Lilja the Labelin uima-asut ovat iloisen värisiä ja suloisen retrohenkisiä, mutta valikoimista löytyy myös minimalistisempiakin malleja. Mitoitus näyttää hieman pienehköltä ja koot loppuvat XL:ään, mutta materiaalin sanotaan antavan jonkin verran periksi käytössä. Hinnat pyörivät 80 euron ympärillä, mikä tuntuu todellakin kohtuulliselta!

liljathelabel.com 

Vastuulliset kotimaiset uimapuvut

Revoel

Revoel on vuonna 2018 perustettu brändi, joka valmistaa rohkean värisiä ja graafisen minimalistisia uima-asuja. Merkin tavoitteena luoda vastuullista muotia eleganssia unohtamatta, ja tämä näkyy merkin simppelissä estetiikassa. 

Vastuullisuus on yksi merkin ydinarvoista, ja tuotannossa käytetäänkin 90% kierrätettyjä materiaaleja. Uima-asut ja bikinit valmistetaan italialaisesta econylista sekä espanjalaisesta ecowavesta, joista molemmat ovat kierrätettyjä kankaita. Käytetyillä materiaaleillä on myös 100 by Oeko-tex -sertifikaatti, joka takaa ettei materiaaleissa ole käytetty haitallisia aineita. Valmistus tapahtuu käsityönä Suomessa, mikä tekee merkin tuotteista hyvin ainutlaatuisia.

Revoelin uima-asut sopivat minimalistisen tyylin ystäville, jotka pitävät pienistä yksityiskohdista ja kauniista leikkauksista. Uikkareiden ja bikineiden mallit ovat selkeitä ja värit rohkeita, mutta kaikista malleista löytyy myös musta vaihtoehto. Suurin koko valikoimassa on L, mikä on mielestäni pieni pettymys. Uimapukujen ja bikinisetin hintahaarukka osuu noin pariin sataan euroon, mutta pitää muistaa, että on kyse kotimaisesta käsityöstä!

revoel.com 

Vastuulliset kotimaiset uimapuvut

Rumeur

Rumeur on vuonna 2017 perustettu suomalainen brändi, joka valmistaa uima-asujen lisäksi myös vastuullisia lomavaatteita. Merkki syntyi perustajansa uteliaisuudesta maailmaa ja sen mahdollisuuksia kohtaan, ja halusta tehdä jotain erilaista.

Merkin tuotteet valmistetaan Balilla pienessä perheomisteisessa 35 työntekijän tehtaassa, jossa hyvät työolosuhteet, lomat ja toimeentulo on taattu. Kankaat painetaan ja tuotteet valmistetaan käsin pitkien paikallisten käsityöperinteiden mukaisesti, ja saaren tekstiiliteollisuus muodostuu pienistä perheyrityksistä, jotka siirtävät perinteitä sukupolvelta toiselle. Uima-asujen materiaalina käytetään econylia, jonka ansiosta muoviroska saa uuden elämän upeina uimapukuina. Merkin sivuilla myös todetaan, että econyl on perinteisiä uimapukumateriaaleja kestävämpi kloorille ja aurinkovoiteiden kemikaaleille, joten siitä valmistetut uima-asut ovat muun hyvän lisäksi myös tavallista pidempi-ikäisiä.

Rumeurin uikkarit ja bikinit ovat malleiltaan ja väreiltään minimalistisia ja tyylikkäitä, ja sopivat varmasti moneen makuun. Tällä hetkellä myynnissä on viime vuodelta jääneitä ale-tuotteita, mutta uuden malliston pitäisi olla tuloillaan. Kokovalikoima näyttää hieman suppealta (S-L),mikä on harmi. Uimapukujen ja bikinisetin normihinnat ovat noin 150 euroa, mutta alelöytöjä voi tehdä hyvinkin edullisesti!

therumeur.com

Haluatko tutustua myös muihin vastuullisiin uikkarimerkkeihin? Kurkkaa myös viime kesänä tekemäni lista, josta löytyy kansainvälisten brändien lisäksi myös kotimainen HallaHalla ja Ohoy Swim!