Culottes-housut – arvaamattoman kesäsään pelastus!

Posted on

Leveälahkeisten ja hieman cropattujen culottes-housujen maailmanvalloitus alkoi muutama vuosi sitten catwalk-mallien sekä trenditietoisten street style -starojen yllä. Parissa vuodessa nämä aluksi suurta hämmennystä herättäneet housut ovat vallanneet myös ketjuliikkeet sekä hieman varovaisempienkin pukeutujien vaatekaapit. Eikä ihme – culottesit kun voivat olla etenkin pohjoismaisen kesätyylin pelastus!

culottes

Sana culottes tulee ranskasta ja sitä käytettiin 1700-luvulla kuvaamaan yläluokan suosimia polvihousuja, jotka erottivat heidät köyhemmästä kansanluokasta. Muutama vuosisata siinä meni, mutta kesällä 2019 polvihousuja näkyy katukuvassa lompakon paksuudesta riippumatta. 2000-luvun culottesit eivät kuitenkaan vastaa täysin edeltäjiään, sillä modernit culottesit ovat malliltaan huomattavasti väljemmät kuin valistusajan polvihousut. 

Mutta mikä sitten tekee culottes-housuista täydelliset kesäpöksyt? Tietenkin se, että ne ovat kirjaimellisesti pitkien housujen ja sortsien välimuoto – ja siinä mielessä loistava valinta Pohjolan epävarmaan kesäsäähän. Lisäksi leveälahkeiset culottesit näyttävät ihanalta melkein minkä tahansa parina: voit huoletta yhdistää ne kevyeen toppiin tai kauluspaitaan, ja vetäistä tarpeen vaatiessa päälle vaikkapa trendikkään poolon! Kenkiä ja muita asusteita vaihtamalla housut taipuvat helposti vaikka päiväretkestä kesäjuhliin!

Kuvat: raidalliset culottesit, Kaiko Clothing;  kaksiväriset housut, Tauko Design; terracotan väriset culottesit, People Tree / Weecos; mustat housut, Arela; silkkiculottesit, Uhana Design.