Iho kesäkuntoon – kesän luottokosmetiikka

Posted on

Kesäsäät ja astetta kevyempi vaatetus muistuttavat usein unholaan painuneista ihonhoitorutiineista. Talvella, kun koko kroppa on verhottuna lukuisien vaatekerrosten alle, on helppo unohtaa sellaiset asiat kuin kuorinta ja kosteutus, mutta kesän koittaessa ja säärien paljastuessa niitä alkaa taas ajatella ihan eri tavalla. Päätinkin koota tähän muutaman vinkin ja suosituksen siitä, kuinka saat hoidettua itsellesi hehkeän kesäihon! 

kesan luottokosmetiikka

1. Kuori

Kunnollinen kuorinta on (veden juonnin lisäksi!) hehkuvan ihon perusta – kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja tekee ihosta taivaallisen pehmeän. Ihon kuoriminen myös antaa hyvän pohjan muille tuotteille, sillä ne imeytyvät kuorittuun ihoon paremmin ja tasaisemmin. Myös rusketus tarttuu kauniimmin, kun iho on kuorittu kuolleista soluista sekä muista kuona-aineista! 

Sekä kasvojen että vartalon iho kaipaa kuorintaa, mutta molemmat tarvitsevat siihen omat tuotteensa. Kasvojen iho on ohuempi ja herkempi kuin muussa kropassa, joten kuorinta-aineen tulisi olla huomattavasti hellävaraisempi. Kuorintatuotteissa on myös hyvä suosia luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja, jotka eivät sisällä vahingollisia mikromuoveja. 

Omat kuorintasuosikkini:

Nuxe Reve de Miel Nourishing Body Scrub

Nuxen hunajakuorinnassa on ihanan pehmeä koostumus ja hento luonnollinen tuoksu. Sokerikiteisiin ja riisinjyviin perustuva kuorintatuote on miellyttävä käyttää ja se tekee ihosta silkinpehmeän! 

Evolve Radiant Glow Organic Face Mask*

Tämä kaakaonaamio näyttää ja tuoksuu syötävän hyvältä – ja se sekä ravitsee että puhdistaa kasvojen ihoa. Kuoriva vaikutus perustuu luonnollisiin sokeriuutteisiin ja kookosrakeisiin, ja tuotteeseen lisätty raakakaakao niin suojelee kuin korjaa ihon solukkoa. 

kesan luottokosmetiikka

2. Kosteuta

Aurinko ja uiminen kuivattavat ihoa, joten kunnon kosteutus on kesäisin paikallaan! Kosteutettu iho myös näyttää kauniilta ja hyvinvoivalta, mikä motivoi kosteusvoiteen käyttöön vaatekerrosten vähetessä. Jos oleilee paljon auringossa, kannattaa panostaa myös laadukkaisiin after sun -tuotteisiin, jotka sekä ravitsevat että raikastavat ihoa auringon jäljiltä.

Oma kesäsuosikkini:

Madara Fake It*

Madaran loistotuote Fake It on itseruskettava kosteusvoide, joka tuo luonnollisen päivetyksen muutamassa tunnissa ihoa samalla kosteuttaen. Monista itseruskettavista poiketen Madaran kosteusvoide tuoksuu miellyttävältä ja sen lopputulos on tasainen (etenkin jos ihon on kuorinut hyvin etukäteen). Ruskettava vaikutus perustuu dihydroksiasetoniin, jota saadaan fermentoimalla esimerkiksi sokerijuurikkaasta.

kesan luottokosmetiikka

3. Suojaa

Hyvä aurinkosuoja on tärkeä osa ihonhoitorutiineja etenkin kesällä. Aurinkovoidetta olisi hyvä käyttää aina ulkoillessa, myös varjossa tai pilvisenä päivänä. Itse suosin mielelläni luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja, joista ei imeydy haitallisia aineita verenkiertoon tai ympäristöön. 

Aurinkosuojia valitessa kannattaa hankkia oma tuote sekä kasvoille että vartalolle. Vartalon tuotteita voi toki tarvittaessa käyttää myös kasvoille, mutta ne saattavat helposti tukkia kasvojen ohuemman ihon. Aurinkovoiteet ja -öljyt on myös tärkeää muistaa pestä hyvin pois niin kasvoilta kuin vartaloltakin.

Tämänhetkiset suosikkini:

Acorelle Beach Oil*

Acorellen hieman kellertävän sävyinen aurinkoöljy tuo ihanan kullanhohtoisen kiillon iholle. Tuote tuoksuu miellyttävältä ja levittyy iholle hyvin. Aurinkoöljyn suojaava vaikutus perustuu kasvipohjaisen karanjaöljyn antioksidantteihin, jotka myös suojaavat ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. 

Huom: Aurinkoöljy sopii paremmin jo hieman päivittyneelle iholle ja silloin, kun auringossa ei oleskella pitkiä aikoja! Auringonottoon kannattaa testata Algamariksen aurinkovoiteita!

Algamaris Sävyttävä Aurinkovoide*

Algramariksen sävyttävä aurinkovoide on nerokas tuote, joka ainakin kevyemmän meikin ystävällä ajaa sekä meikkivoiteen että aurinkovoiteen asian. Sen suojaava vaikutus perustuu luonnollisiin mineraalifilttereihin, ja tuotteeseen lisätty punalevästä uutettu antioksidantti puolestaan suojelee ihoa auringon aiheuttamilta ihovaurioilta. Tuotteesta on saatavilla kahta eri sävyä, joten päivettyneemmätkin löytävät itselleen sopivan vaihtoehdon. 

kesan luottokosmetiikka

+1. Korosta

Kun iho on huollettu kesäkuntoon, kannattaa sen hehkua korostaa tehokkailla täsmätuotteilla. Pieni kullanhohto poskipäillä tai kulmaluulla tuo päivettyneen ihon kauniisti esiin ja tuo valoa kasvojen korkeimmille kohdille. 

Lempparituote:

Bybi Babe Balm Bronze*

Bybin Babe Balm Bronze on balmimainen highlighter, joka tuo kasvojen iholle valoa ja hehkua. Samalla se kosteuttaa ja siloittaa ihoa, sekä taistelee ennenaikaista vanhenemista vastaan. Tuote näyttää ja tuoksuu ihanalta ja on superhelppo käyttää!

*Tuotteet saatu testattavaksi.