Vastuulliset uimapuvut – 10 kiinnostavinta brändiä

Posted on

Kesä on uikkarimarkkinoiden kuuminta aikaa –  ja siksi otollinen hetki puhua myös vastuullisista uimapukuvalinnoista.

Vastuullisuuskysymykset ovat olleet viime aikoina entistä enemmän pinnalla, ja myös monet uimapukubrändit ovat alkaneet kiinnittää huomiota vastuullisuuteen niin tuotteiden valmistuksessa kuin materiaalivalinnoissakin. Tein pientä taustatutkimusta helpottaakseni uimapukuostoksia ja kokosin kiinnostavimmat vastuulliset uimapuvut -listan kiinnostavimmista eettisistä ja ekologisista uimapukubrändeistä. Jos kaipaat uikkarisi kaveriksi myös kaftaania tai rantakassia, käy kurkkaamassa myös niistä kertovat postaukset!

Kiinnostavimmat vastuulliset uimapuvut:

vastuullinen uimapuku on trendikäs valinta

Halla Halla

Kovassa nosteessa ollut kotimainen Halla Halla luo iloisen värikkäitä ja innovatiivisia uimapukuja econylista, eli merestä kerätystä ja kierrätetystä muovijätteestä. Tuotteet valmistetaan Balilla eettisiä ja ekologisia periaatteita noudattavassa tehtaassa, jossa merkin perustajat vierailevat säännöllisesti. Tuotanto tapahtuu pienissä erissä, jottei ylimääräisiä tuotteita tai suuria varastoja pääse syntymään. Suurin osa uikkareista on käännettäviä, joten saat kaksi lookkia yhden hinnalla!

hallaxhalla.com

vastuullinen uimapuku kiinnostaa

OHOY Swim

OHOY Swim on suomalais–tanskalainen brändi, joka Halla Hallan tavoin valmistaa vastuullisia uimapukuja kierrätysmuovista valmistetusta econylistä. Merkin uima-asut ovat ajattoman tyylikkäitä ja pohjoismaisen minimalistisia, ja ne on valmistettu pienessä perheyrityksessä Sri Lankassa merkin perustajien valvoessa tuotantoa. Brändi tukee toiminnallaan myös hyväntekeväisyyttä ja lahjoittaa 1% myynnistään Healthy Seas -järjestölle, joka auttaa puhdistamaan meriä hylätyistä kalaverkoista.

ohoyswim.com

vastuullinen uimapuku

Pura Clothing

Sveitsiläisen Puran minimalistisen kauniit uimapuvut valmistetaan italialaisista kierrätysmateriaaleista, ja ne ommellaan käsin joko Sveitsissä tai Italiassa. Uimapuvut ja bikinit ovat käännettäviä, joten yhdellä tuotteella saat kaksi eri lookkia! Brändin nimi tarkoittaa puhdasta ja viittaa puhtaaseen omaan tuntoon, joka saavutetaan eettisen ja ekologisen tuotannon avulla.

puraclothing.com

vastuullinen uimapuku

My Marini

Yksinkertaisen eleganteista uima-asuistaan tunnetun My Marinin vastuulliset uimapuvut ja bikinit valmistetaan italialaisista Ökötex-sertifioiduista materiaaleista sekä kierrätetystä econylistä. Merkin tuotteet suunnitellaan Saksassa ja valmistetaan Kroatiassa ja Portugalissa, jotta välimatkat saadaan pidettyä mahdollisimman lyhyenä. Myös My Marini suosii käännettäviä 2-in-1 -uikkarimalleja!

mymarini.com

vastuullinen uimapuku

Lilja the Label

Lilja the Label on kotimainen vastuullisia uimapukuja valmistava merkki, jonka uima-asut valmistetaan Balilla pienessä perheomisteisessa tehtaassa. Merkin omistajat vierailevat itse tehtaalla, ja he vakuuttavat tuotannon olevan kaukana hikipajojen huonoista olosuhteista. Merkin uimapuvut ja bikinit valmistetaan pienissä erissä, jotta suuria varastoja ei tarvita eikä tuotteita jää myymättä.

liljathelabel.com

vastuullinen uimapuku

Rumeur

Rumeur on suomalainen brändi, joka valmistaa uima-asujen lisäksi myös vastuullisia lomavaatteita. Merkin tuotteet valmistetaan Balilla pienessä perheomisteisessa tehtaassa, jossa hyvät työolosuhteet, lomat ja toimeentulo on varmistettu. Uimapukujen ja bikinien materiaalina käytetään kierrätettyä econylia, jonka todetaan olevan perinteisiä uimapukumateriaaleja kestävämpi kloorille ja aurinkovoiteiden kemikaaleille, ja kestävän myös tavallista pidempään.

therumeur.com

vastuullinen uimapuku on trendikäs valinta

1979

Retrohenkisiä mutta tyylikkään minimalistisia uimapukuja suunnitteleva saksalainen 1979 valmistaa tuotteensa Ökötex-standardin mukaisista materiaaleista, jotka on tuotettu EU:n alueella. Uimapuvut ja bikinit valmistetaan paikallisesti Saksassa mahdollisimman vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Useista muista poiketen merkin kokovalikoima yltää XS:stä XXL:ään, ja brändin mukaan sitä tullaan jatkossa laajentamaan entisestään.

1-9-7-9.com

vastuullinen uimapuku

Away that day

Brittiläinen Away that day suunnittelee tyylikkäitä uimapukuja ja bikineitä, joissa on jokin hauska juju. Uima-asut valmistetaan kierrätystä econylistä, ja tuotanto tapahtuu Balilla perheomisteisessa tehtaassa. Jatkossa tuotantoa tehdään yhä enemmän myös Briteissä, jotta välimatkat ja niistä koostuvat päästöt saadaan minimoitua.

awaythatday.com

vastuullinen uimapuku

Asuyama

Kotimainen Asuyama valmistaa simppelin seksikkäitä uima-asuja. Monien muiden tavoin myös tämä brändi luottaa uimapuvuissaan kierrätettyyn econyliin sekä balilaiseen pientuotantoon. Merkki panostaa myös hyväntekeväisyyteen, ja pieni osuus jokaisen uima-asun tuotoista lahjoitetaan merten hyväksi.

asuyama.com

vastuullinen uimapuku on hyvä valinta

Morico

Morico, eli entinen Mori Collective valmistaa muiden vaatteiden lisäksi myös vastuullisia uimapukuja. Uima-asujen materiaalina käytetään pääosin kierrätettyä polyesteriä ja ne valmistetaan lähituotantona Virossa. Mallistosta löytyy simppeli uimapuku ja sporttiset bikinit kahdessa eri kuosissa – ja mikä parasta, kaikki ovat käännettäviä!

morico.fi