Klassinen ruutukuosi – syksyn inspiroivin trendi

Posted on

Klassinen ruutukuosi on siitä kiinnostava trendi, että se palaa takaisin lähes joka syksy. Värit, koko ja ruutujen yhdistely saattavat vaihdella, mutta itse kuosi ei katoa syysmuodista minnekään. 

Tänä syksynä ruutuja näkyi muun muassa Diorin, Dries Van Notenin ja Miu Miun näytöksissä. Oli klassista beigeä, hillittyä harmaata sekä rohkeita värejä, kuten keltaista, sinistä ja punaista. Toisissa näytöksissä ruutuja yhdisteltiin sekä keskenään että muiden kuvioiden kanssa, toisissa pukeuduttiin samaan kuosiin päästä varpaisiin. Ilmassa oli myös kevyttä retrohenkeä: boheemia 70-lukua sekä 80-luvun power-bleisereitä. 

ruutujakku, ruutumekko, ruutuhame

Retrofiboista ja kuosin klassisesta olemuksesta huolimatta sesongin ruutuasuissa oli jotain melko raikasta. Vaatteita yhdisteltiin ennakkoluulottomilla tavoilla ja stailattiin modernein asustein. Perinteisestä ruutukuosista tulee helposti ”kuningatar Elizabeth kettumetsällä” -fiilis (eikä siinä mitään, sekin on tosi ihana syyslook!), mutta yllättävät asusteet, kuten ylipolvenbuutsit tai karkkiväriset käsilaukut päivittävät tyylin nykypäivään. 

Yksi omista lempilookeistani sesongin ruutumuodissa oli Saint Laurentin ruutujakku ja legginssit -kombo – mikä täydellinen etätyöasu! Villakankainen ruutubleiseri on muutenkin ihan mahtava syysvaate: se on lämmin, tyylikäs ja ajaton vaatekappale, joita on helppo bongata vintagekaupoista ja kirppiksiltä. Jos legginssit tuntuvat liian radikaalilta, myös mustat pillifarkut ajavat saman asian! 

Toinen mikä kiinnostaa tällä hetkellä on ruudulliset mekot. Erityisesti ihastuin tuohon People Treen harmaaseen luomupuuvillamekkoon – se on tyylikäs, ajaton ja monikäyttöinen! Buutsien kanssa arkeen, tennareiden kera kasuaalimpaan menoon ja korkkareilla fancympiin tilaisuuksiin. Talvella päälle on helppo heittää muhkea neuletakki tai alle kaunis pooloneule! 

Voiko olla helpompaa ja tyylikkäämpää?

Kuvat, ylärivi: Ruskea ruutumekko / Kirjava ruutupuku  / Mustavalkoinen ruutujakku / Ruutuhame / Harmahtava ruutumekko. Alarivi: Ruskea ruutujakku /  Sininen ruutumekko / Ruutuhame / Harmaa ruutumekko / Beige ruutujakku.