Syksyn kiinnostavin kosmetiikkailmiö: tuo metsä kylppäriin!

Posted on

Metsä – ja ylipäätään puhdas luonto – ovat viime aikoina tulleet monelle entistä tärkeämmäksi. Metsä on tärkeä hyvinvoinnin lähde, joten ei mikään ihme, että uusi kosmetiikka hyödyntää sen positiivisia vaikutuksia. Markkinoille onkin putkahdellut useita kiinnostavia brändejä ja tuotteita, jotka pohjautuvat metsän – ja etenkin sen mikrobien – hyvää tekeville ominaisuuksille.

Metsa kosmetiikka kiinnostaa

Moi Forest – metsäpölyä iholle

Yksi metsän voimaan luottavista uusista brändeistä on Moi Forest, joka tarjoaa uudenlaisen lähestymistavan ihonhoitoon. Merkin kosmetiikkaan on sisällytetty metsän maaperästä saatavaa mikrobiuutetta, josta löytyy tuhansia hyvää tekeviä mikrobeja ja bakteereja. Tuotteiden idea perustuu siihen, että päivittäinen luontoaltistus – niin metsälenkin kuin kosmetiikankin muodossa – vahvistavaa ihon mikrobiomia, ja tekee ihmeitä ihmisen immuunipuolustukselle.

Moi Forestin mikrobikosmetiikka pohjautuu Helsingin ja Tampereen yliopistoiden yhteiseen tutkimushankkeeseen, jonka tuloksena immuunipuolustusta vahvistava luontoaltistus on nyt mahdollista saada mikrobeja sisältävän kosmetiikan avulla. Tuotteiden sisältämä Reconnecting Nature™-mikrobiuute toimii tutkimusten mukaan parhaiten juuri ihon kautta, sillä iho on täynnä reseptoreja, jotka tunnistavat immuunisysteemin kannalta hyödylliset mikrobit. Yhteistyön ansiosta onkin onnistuttu kehittämään maailman ensimmäiset tuotteet, jotka tuovat metsän positiiviset vaikutukset suoraan omaan kylpyhuoneeseen!

Metsa kosmetiikka kiinnostaa

Taika – edullista ihonhoitoa luontoa kunnioittaen

Toinen kiinnostava uutuusbrändi on Taika, jonka missiona on luoda ekologista luonnonkosmetiikkaa edullisesti – niin, että mahdollisimman moni voisi nauttia luonnollisesta ihonhoidosta. Brändi luottaa pohjoisen luonnon viisauteen ja voimaan, joka on haluttu valjastaa osaksi suomalaisten jokapäiväistä ihonhoitoa. Merkin tuotteissa on käytetty kosteuttavaa koivumahlaa ja ksylitolia, jotka pitävät huolen ihon kosteustasapainosta.

Taika uskoo, että luonnosta voi ammentaa voimaa, hyvinvointia ja terveyttä jokapäiväiseen elämään. Luonnosta löytyy heidän mukaansa myös ne ainesosat, jotka tekevät hyvää ihollemme. Merkin tuotekehitystyö perustuukin tieteellisesti tutkittuihin, luonnosta saataviin puhtaisiin raaka-aineisiin. Lopputuloksena on tuotesarja, joka vastaa päivittäisen ihonhoidon tarpeisiin luontoa ja ihoa kunnioittaen!

Metsa kosmetiikka kiinnostaa

Luonkos – mikrobitäytteisiä metsäkakkuja

Kolmas mielenkiintoinen metsäkosmetiikan innovaatio on Luonkosin metsäkakut, jotka pohjautuvat samalle tutkimushankkeelle ja Reconnecting Nature™-mikrobiuutteelle kuin Moi Forestin tuotteet. Tuotteiden filosofia, eli metsän hyvää tekevien mikrobien vaikutus, on sama, mutta suurimpana erotuksena on kosmetiikan muoto: Moi Forestin tuotteet ovat voiteita, Luonkosin puolestaan kiinteitä, hieman saippuapalaa muistuttavia kakkuja. Tuotteita löytyy kaksi: kasvojen puhdistuskakku, joka poistaa meikin ihoa hoitaen ja tasapainottaen, sekä vartalon öljykakku ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen.

Metsäkakut ovat käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa, eikä niissä ole lisättyjä tuoksuja, joten ne sopivat hyvin myös herkkäihoisille ja tuoksuyliherkille. Mikrobiuutteen ansiosta ne saattavat jopa vaikuttaa positiivisesti allergioihin, sillä mikrobiuute tukee ja vahvistaa elimistön immuunijärjestelmää laittamalla käyttäjänsä kosketuksiin luonnon hyvää tekevän mikrobiston kanssa. ”Jo kahden viikon altistus voi parantaa kaupungissa asuvan ihmisen mikrobiston monimuotoisuutta,” toteaa tutkimushankkeessa mukana ollut lääkäri Heikki Hyöty. Kuulostaa hyvältä ainakin tämän allergikon korvaan!

Mitä mieltä sinä olet: sopivatko metsä ja kosmetiikka yhteen?

 

Kuvat valmistajilta.

Kiinnostaako luonnonkosmetiikka? Lue myös postaukseni edullisista luonnonkosmetiikan lempituotteista!