Ihastuttava syysmuoti – Kuinka pukeudutaan syksyllä 2020?

Posted on

Alkusyksy on monen lempikausi pukeutumisen suhteen. Silloin päälle voi jo heittää pehmeitä neuleita ja ryhdikkäitä syystakkeja, mutta pikkukengissä tarkenee vielä jonkin aikaa eikä koko kroppaa tarvitse verhota tuhansiin vaatekerroksiin. Kaupat, lehdet ja muotiblogit täyttyvät uuden sesongin trendeistä, ja joka paikka on täynnä ideoita ja inspiraatiota.

kuinka pukeutua syksyllä?

Pusero / Jakku / Housut

Parasta syysmuodissa on se, että se kierrättää usein vanhoja tuttuja ja hyväksi havaittuja klassikoita. Sellaisia, joita voi hyvällä tuurilla löytää omasta kaapista, vanhempien ullakolta tai vähintäänkin kirppikseltä. 

Ruudut, bleiserit ja nahkatakit palaavat catwalkeille lähes jokaisessa syysmallistossa, ja tänä vuonna niitä näkyi etenkin ruskean eri sävyissä ja suloisen seiskytluvun hengessä. Kauden ykkösasuste puolestaan on perinteinen nahkavyö, joka kiedotaan viimeistelemään niin takkeja, jakkuja kuin retrohenkisiä midimekkojakin. Jalkaan vedetään korkeavartiset saappaat, päälle klassinen trenssi. 

Kuulostaako tutulta? Kyllä. Entä inspiroivalta? Ehdottomasti!

kuinka pukeutua syksyllä?

Mekko / Takki / Bootsit

Kuten nämä syystrendit osoittavat, muodissa ei aina ole kyse jatkuvasta uuden jahtaamisesta, vaan vanhojen tyylien kierrättämisestä ja soveltamisesta aikaan ja paikkaan sopivalla tavalla. Siitä, mikä menneisyydestä puhuttelee juuri tällä hetkellä, ja miten pienillä muutoksilla saadaan vanhasta aikaan jotain raikasta ja innostavaa.

Siksi kannustan sinuakin suuntaamaan katseen omaan vaatekaappiin ja miettimään, mitä upeita syysasuja sieltä löytyykään. Ja vasta sitten suuntaamaan kaupoille – mielellään valmiiksi mietityn ostoslistan kanssa! Itse nostin juuri esille ruudulliset vintage-jakut, lemppari villapaidat ja second hand -trenssit. Ja tajusin, ettei tästä puutu juuri mitään.