Lovia – Designer-laukkuja ylijäämänahasta

Posted on

Yksi tämän hetken kiinnostavimmista Suomi-muodin brändeistä on ehdottomasti huonekaluteollisuuden ylijäämänahkoista designer-laukkuja valmistava Lovia. Lovia haluaa omalla toiminnallaan olla mukana ekologisessa vallankumouksessa, ja on siksi päätynyt käyttämään tuotannossaan pelkkiä ylijäämämateriaaleja.

Lovia

Elämme yltäkylläisyyden aikakautta, joka pakottaa miettimään, mikä on aidosti merkityksellistä. Oman designimme kautta haluamme inspiroida tällä matkalla. Missiomme on etsiä uusi merkitys hylätyille resursseille eli roskalle. Ajattelemme, että roska on aikamme luksusta, jonka aika on ohi. Ei ole roskaa, vaan arvokasta materiaalia, jolle meidän täytyy oppia löytämään toinen elämä sen sijaan, että käytämme lisää luonnonvaroja uuden luomiseen.

Lovia

Designilla voi Lovian mukaan olla yhteiskunnallista vastuuta – ja itse olen aivan samaa mieltä!  Merkki korostaa, että jokainen voi olla oman elämänsä vaikuttaja, ja että meillä on mahdollisuus ottaa kantaa tiedostavien valintojen kautta. Yksi laukku ei vielä muuta maailmaa, mutta kun tarpeeksi monet parantavat kulutustottumuksiaan, alkaa tuloksia pikkuhiljaa näkyä.

Lovia

Tänä syksynä Lovia on päättänyt viedä kestävyyden ideologiaa eteenpäin erityisesti laukkujen monikäyttöisyyden avulla. Kun yksi laukku palvelee monella eri tavalla, kulutuksen tarve vähenee. Funktionaalisuus on aina ollut etusijalla Lovian designissa, mutta nyt se on haluttu nostaa aivan toiselle tasolle. Erilaiset irrotettavat hihnat ja kahvat mahdollistavat leikittelyn laukun eri toiminnoilla; laukku voi muuttua vyölaukusta olkalaukuksi pelkällä hihnan vaihdolla!

Lovia

Uutta inspiraatiota voi löytää yhä helpommin ja mikä tärkeintä, ilman uutta hankintaa. Näin yhdellä laukulla on mahdollisuus pitkään elämään rakkaana ystävänä ja mahdollisuus muuntautua vaihteleviin tarpeisiin. Elämme kiihtyvän kuluttamisen aikakaudella, jonka vastavoimaksi haluamme löytää uudenlaisen näkökulman arvostaa asioita ja sitä, mitä meillä jo on.

Lovia

Mikäli ostan yhden uuden laukun tänä syksynä, se on ehdottomasti kuudella eri tavalla toimiva Kainuu!

Lue lisää Lovian ideologiasta!