Moderni goottityyli – pimeiden syysiltojen inspiroivin trendi

Posted on

Syksyn pimeät illat huutavat salaperäisyyttä ja mystiikkaa. Tähän aikaan vuodesta iskeekin usein innostus goottiromantiikkaa – tummia värejä, pitsisiä yksityiskohtia ja kiiltävää satiinia – kohtaan. Goottityyli näkyi myös syksyn näytöslavoilla, jossa suunnittelija toisensa jälkeen esitteli synkän kaunista syysmuotia.  

Valentinon ja Alexander McQueenin kaltaisten merkkien kohdalla voitaisiin jopa puhua eräänlaisesta gootti-modernismista tai -minimalismista: elegantteja goottihenkisiä tyylipiirteitä, mutta modernin yksinkertaisesti toteutettuna. Veistoksellisia pukuja ylenpalttisin koruin kuorrutettuna, korsettimaisia mekkoja röyhelöisillä helmoilla sekä nahkaa, niittejä ja maihareita. Täydellisesti tasapainoitettuina kokonaisuuksina, jotka henkivät goottiromantiikkaa aikuisella tavalla. 

goottityyli

Näytöslookkien goottityyli oli onnistunut mielestäni erityisen hyvin siinä, että niihin oltiin haettu runsaasti goottihenkisiä vaikutteita ja -inspiraatiota, mutta kokonaisuus oli kuitenkin pidetty melko helppona ja käyttökelpoisena – kyse kun on tyylistä, ei naamiaisasusta. Tässä yhdistetyllä on suuri rooli: mitä gootimmat vaatteet, sitä simppelimmät asusteet – ja toisinpäin. Myös hiukset ja meikki oli näytöksissä pidetty melko vaatimattomana, mikä auttoi osaltaan astetta arkisemman goottityylin luomisessa. Kun vaatteet on näyttävät, ei lookilta vaadita niin paljoa.

Goottityyli haltuun:

Varovaisempien pukeutujien kannattaa ottaa goottityyli haltuun asusteiden avulla. Kokeile esimerkiksi trendikästä vyötärövyötä niittikoristeilla tai ripusta kaulasi täyteen näyttäviä koruja. Rohkeampi fashionista puolestaan omaksuu goottitrendistä muutenkin pinnalla olevat nahkavaatteet sekä röyhelömekot, ja asustaa ne sopivan yksinkertaisin asustein, jolloin dramaattiset vaatteet saavat rauhassa varastaa huomion.

Itse ajattelin hakea goottityylistä vaikutteita etenkin ilta- ja juhlapukeutumiseen. Miltä kuulostaisi esimerkiksi nahkahousut ja silkkitoppi tai pikkumusta ja goottihenkiset korut? Myös korsettimainen, vyötetty siluetti ja silkkinauhasta solmittu choker kiinnostelevat!

Mikä sinua inspiroi tällä hetkellä?

Kollaasin kuvat: musta kietaisumekko, Gnana Studio / Ivalo; punainen mekko, Tales of Anyday / Ivalo; musta pisaramekko, Uhana Design; Weecos Curves -malliston mekko,Miia Halmesmaa / Weecos; värikäs Reidar-mekko ja musta Neva-mekko, Hálo; läpikuultava mekko, Tauko Design; kiiltävä poolomekko, Carolina Machado / Ivalo; edestä laskostettu mekko, Vestiarium; tumma kukkamekko, Nouki / Weecos; Mickey-mekko, R/H Studio; musta kimono, Uhana Design.

Kaipaatko lisää dramaattista syystyyliä? Kurkkaa myös postaukseni syksyn kukkamekoista!