Vastuulliset laukut töihin ja luentosaliin – 5 tyylikästä vaihtoehtoa

Posted on

Syksy tuo usein mukanaan uusia tuulia – ja sitä myötä myös uusia tarpeita. Siinä missä koululaisille ostetaan syksyllä uusi koulureppu, tarvitsemme me aikuisetkin aika ajoin uuteen elämäntilanteeseen päivitetyn laukun, johon voimme luottaa arjen menoissa.

Parhaat laukut kulkevat aamulla mukana töihin tai luentosaleihin ja illalla harrastusten kautta kotiin tai aftereille. Ne ovat laadukkaita, kestäviä, ajattomia – ja tarpeeksi suuria kantamaan mukana kaikki tarvittavat tavarat. Plussaa tulee tietenkin myös vastuullisesta valmistustavasta.

Koska tarvitsisin itse sekä katseenkestävän että läppärinmentävän syyslaukun, päätin koota pienen kollaasin kotimaisista ja vastuullisista laukkuvaihtoehdoista. Tällä hetkellä puhuttelevat erityisesti ruskean sävyt sekä minimalistinen muotokieli. Mikä näistä kaunokaisista on sinun suosikkisi?

Vastuulliset laukut töihin TOP5:

kotimaiset laukut toimistoon

1. Lumi Accessories

Lumin Alma Open Tote on täydellinen syyslaukku, johon mahtuu läppärin lisäksi kaikki muukin tarpeellinen. Laukku on tehty sertifioidusta kasvivärjätystä ja kromivapaasta nahasta, ja sen värjäysprosessissa on käytetty ainoastaan luonnollisia väriaineita. Laukku on valmistettu käsin intialaisessa tehtaassa, jonka eettiset tuotanto-olosuhteet on varmistettu.

2. Pihka Collection

Pihkan Virta Tote on tyylikäs ja käytännöllinen shopperi, jossa on useita käteviä sisätaskuja ja päällä vetoketjukiinnitys. Se on valmistettu vastuullisesti kotimaisena käsityönä joko suomalaisesta tai eurooppalaisesta pintanahasta, joka patinoituu merkin mukaan kauniisti käytössä.

3. NO/AN Studio

NO/AN Studion Flap Bag on tuttu näky muotiviikkovieraiden ja katutyylistarojen käsivarsilla. Laukku on valmistettu portugalilaisessa perheomisteisessa ateljeessa ja sen valmistuksessa on käytetty paikallista nahkaa. Flap Bagiin mahtuu 15 tuumainen kannettava, ja sen mukana tulee myös laukun sisällä oleva pieni cross body -pussukka.

4. Lovia

Lovian Sammal Slouch Tote on ehdottomasti joukon persoonallisin vaihtoehto! Siinä on henkäys boheemia (ja übertrendikästä!) 70-lukua, mutta pelkistetyn muotokielensä ansiosta laukku sopii hyvin myös töihin. Tämä vastuullinen laukku on valmistettu kotimaisen huonekaluteollisuuden ylijäämänahasta, ja se on italialaisten luksusartesaanien tekemä.

5. MOIMOI

MOIMOIn Irma Tote on näppärä toimistolaukku, jonka sisätaskuun mahtuu kätevästi 13 tuuman kannettava. Laukku on valmistettu espanjalaisesta kasvivärjätystä nahkasta ja se on tehty käsityönä Espanjassa. MOIMOIlle on tärkeää, että sen tuotteet valmistetaan paikallisesti ja vastuullisesti, ja että he tuntevat koko tuotantoketjun aina materiaalien alkuperästä tuotteen viimeistelyyn saakka.

Kaipaisitko sittenkin hieman pienempää ja sirompaa syyslaukkua? Kurkkaa myös postaukseni vastuullisista vyölaukuista!