Täydellinen kevättyyli – näillä vinkeillä onnistut!

Posted on

Maaliskuu tarkoittaa monille meistä kevään alkua, vaikka sää ei aina puhukaan sen puolesta. Pitkän ja pimeän talven jälkeen kepeämpi kevättyyli alkaa kuitenkin jo houkutella, ja seuraksena on pahimmillaan sitkeä kevätflunssa. Ongelmaan on kuitenkin simppeli ratkaisu: pastellivärit ja kerrospukeutuminen!

Taydellinen kevattyyli

Kevätfiilis ei nimittäin synny pelkästään siitä, että saa vihdoin jättää talvikamppeet kaappiin – se syntyy herkullisista kevätväreistä sekä kesä- ja talvivaatteiden yhdistelystä! Siitä, että kepeän vekkihameen voi pukea paksun villapaidan ja kauniiden saappaiden kanssa, tai että ohuen kesämekon voi yhdistää vaikkapa lämpimään pooloneuleeseen. 

Muodissa ei ole kyse ainaisesta uuden keksimisestä (tai ostamisesta), vaan vanhojen suosikkien soveltamisesta hieman totutusta poikkeavalla tavalla. Vanhentuneiden tyylisääntöjen rikkomisesta ja ennakkoluulottomasta asenteesta. Siitä, mikä tuntuu ajankohtaiselta juuri nyt.

Tällä hetkellä puhutaan erityisesti juhla- ja kesävaatteiden yhdistelemisestä tavalliseen arkityyliin. Silloin vähälle käytölle jäävät kausivaatteet pääsevät päälle hieman useammin, ja itse saa kaivattua vaihtelua jokapäiväiseen farkkutyyliin. Erityisesti tämä kokeileva asenne sopii välikausipukeutumiseen: siihen haasteelliseen aikaan talven ja kevään välissä, kun koskaan ei voi olla varma huomisen säätilasta.

Siksi kannustan sinuakin lopettamaan odottamiseen ja kaivamaan rakkaimmat kesämekkosi esiin jo nyt. Villasukkikset alle, paksu neule ja pitkävartiset saappaat päälle, ja kesämekkokin muuttuu välikausikelpoiseksi. Kun päällä on jo jotain kesäistä, malttaa talvitakkiakin käyttää vielä muutaman viikon. Kokeile vaikka! 

Kevättyyli -kollaasin kuvat: laukku, Lovia; neule, Hálo; slip dress, Neu Nomads / Ivalo; trenssi, Carolina Machado / Ivalo; buutsit, Flattered; trenssi, Filippa K; neule, R-Collection.