Trendikäs vakosametti – talven ihanin materiaali

Posted on

Retrohenkinen vakosametti on trendikkäämpää kuin pitkään aikaan. Ensimmäisiä merkkejä vakosametin uudesta tulosta alkoi näkyä jo vuosi pari sitten, mutta viimeistään nyt tämä ihastuttavasti 70-luvusta muistuttava materiaali on hypännyt catwalkilta – ja vintagekaupoista – takaisin katukuvaan. Vakosametin paluu liittynee vahvasti yleiseen 1970-luvun trendiin: murrettuihin väreihin, ruskean sävyihin ja boheemeihin kokonaisuuksiin – puhumattakaan suosikkibrändi Célinen uudesta, vahvasti seiskytlukua henkivästä lookista. 

Trendikäs vakosametti

Trendikkyyden lisäksi vakosametti on ajankohtainen siksi, että se sopii loistavasti talvipukeutumiseen. Paksu ja pehmeä materiaali lämmittää vilpoisina talvipäivinä ja näyttää ihanalta sekä muhkeiden villapaitojen että kevyempien puseroiden parina. Omiin talvisuosikkeihini kuuluu vakosamettihameen, pitkävartisten saappaiden ja paksun neuleen kombinaatio, sekä tietenkin pillimalliset sammarit nilkkureiden ja over size -villapaidan kanssa. Haaveissa on myös nämä upeat Mori Collectiven leveälahkeiset vakosamettihousut – voiko näistä enää talvihousut parantua? 

Vakosamettivaatteita saa tällä hetkellä kaupasta jos toisesta, mutta itse suosittelisin kurkkaamaan Morin lisäksi etenkin kotimaisen R-Collectionin laajan sammarivalikoiman. Sekä Mori Collective että R-Collection valmistavat sammarinsa lähituotantona Suomessa tai Virossa ja panostavat muutenkin vastuullisuuteen tuotannossaan.  Myös second hand ja vintage -kaupat ovat loistavia paikkoja tehdä aitoja 70-luvun vakosamettilöytöjä – unohtamatta tietenkään vanhempien ja isovanhempien ullakoita!

Joko te olette hurahtaneet vakosamettitrendiin? Kerro oma lempiyhdistelmäsi kommenteissa!

Kollaasin kuvat: beiget second hand -sammarit, Céline / Malmöer Studios; vihreä vintagehame, Bonsergent Studio; beige second hand -takki, D&G / Malmöer Studios; ruskeat vakosametticulottesit ja napillinen hame, R-Collection; viininpunaiset vakosamettihousut, Mori Collective / Weecos; vihreä vakosametti jakku, Ralph Lauren / Vestiaire Collective; ruskeat housut, Chloé / Vestiaire Collective; punainen vakosamettimekko, People Tree / Weecos; tummansiniset sammarit, Nudge; ruskea vakosamettihame, Sandro / Vestiaire Collective.