Kesän kauneimmat rantakassit – 5 vastuullista vaihtoehtoa!

Posted on

Kauniit rantakassit ovat yksi kesän olennaisimmista asusteista. Koska korilaukkujen voittokulku jatkuu jo ties kuinka monetta vuotta, löytyy niitä nyt lähes jokaisesta kaupasta. Päätin kuitenkin tehdä pientä tutkimustyötä ja etsiä korikassien kauneimmat sekä vastuullisimmat vaihtoehdot!

rantakassit

1. Nest Factory

Nest Factory tuo Suomeen upeita kaukomaiden aarteita, jotka ovat paikallisten artesaanien käsin tekemiä. Merkin rantakassit tulevat Marokosta, ja niissä on täydellinen muotoilu uimakamojen tai piknikeväiden kuljettamista varten! Tuotteita myydään muun muassa merkin nettikaupassa sekä Allas Sea Poolin putiikissa Helsingissä.

2. Mifuko

Mifuko valmistaa reilun kaupan mukaisia koreja ja koristeita käsityönä Keniassa. Tuotannossa hyödynnetään perinteisiä kenialaisia käsityömenetelmiä ja työllistetään taitavia paikallisia artesaaninaisia. Mifukon koreja voi ostaa merkin verkkokaupasta sekä Weecosista.

3. Kokori

Kokori valmistaa eettisiä käsinpunottuja koreja, jotka punotaan Ghanassa paikallisten naisten toimesta. Merkin nettisivut ovat vasta tuloillaan, mitta heitä voi jo nyt seurata Instasta, jossa ilmoitellaan myös tulevista pop upeista! Viimeisin pop up oli niin suosittu, että sen aukioloa jatkettiin viikolla!

4. Barong Butik 

Barong Butik myy superkauniita Balilla valmistettuja asusteita ja sisustustarvikkeita. Tuotteet ovat käsin tehtyjä ja reilunkaupan mukaisia. Merkillä on tällä hetkellä pieni pop up Fredan Relovessa Helsingissä, jonka lisäksi tuotteita voi tilata Instagramin kautta. 

5. Gauhar 

Gauhar valmistaa ajattomia asusteita ja sisustustuotteita laadukkaista materiaaleista. Merkin olkikorit valmistetaan Espanjassa, ja niistä löytyy kätevästi sekä lyhyet että pitkät kahvat kädessä tai olalla kannettavaksi. Gauharin tuotteita pääsee ihailemaan merkin kauniissa putiikissa Punavuoressa sekä nettikaupassa. 

Kaipaatko lisää inspiraatiota kesätyyliisi? Tsekkaa nämä 10 vastuullista uikkaribrändiä!